Hij zorgt dat ik zorg

“Ik werk in de zorg met ouderen. Vanwege het coronavirus werk ik zoveel dat ik 's avonds erg moe ben. Mijn zieke vader heeft me ook hard nodig. Ik kom niet meer aan koken, afwassen of huishouden toe. Wie wil me helpen?”

Zorgen voor een ander

Wende zet zich met hart en ziel in voor haar medemens, en voor haar vader met wie het erg slecht gaat. Voor zichzelf zorgen, dat is een stuk lastiger. Daan woont in de buurt. Hij krijgt de vraag van Wende via Whapp op zijn mobiele telefoon. En schiet te hulp.

Samen houden we het vol

Een paar dagen later stuurt ze het Whapp-team dit bericht:

Dag lieve mensen van Whapp, het is gelukt! Daan heeft gereageerd en aangeboden om voor me te koken. Ik werk door de coronacrisis nu onder moeilijke omstandigheden. Een aantal bewoners en personeelsleden is (ernstig) ziek geworden en het gaat slecht met mijn vader. Het feit dat Daan kookt is een zegen. Hij zet een tasje met voor twee dagen eten klaar in mijn schuur en stuurt dan een berichtje. Soms met een klein presentje, zo leuk. Ik zet de tas met afgewassen potjes en pannetjes daar dan weer terug. Zo houd ik het nog wel even vol, met dank aan Daan! Whapp is een mooi initiatief en ik hoop dat het een blijvend succes wordt.

Wil jij ook helpen of heb je een vraag, juist nu? Download de app. Op whapp.nl vind je meer informatie.