gezelschap

Trefwoorden:
gezelschap
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

gezelschap

Voor onze moeder (79 jaar, gevorderde dementie, rolstoelgebonden) zoeken we gezelschap, met name in de ochtend (van ca 10 tot 11 uur). Ondanks dat onze moeder al lang niet meer zelfstandig woont en 24 uur per dag, 7 dagen in de week, alle zorg krijgt die nodig is, is ze toch nog heel wat uurtjes op een dag alleen. De verzorgenden kunnen haar nu eenmaal niet de hele dag hun onverdeelde aandacht geven, ook al zou zij die wel heel graag willen.

Wie wil haar zo af en toe 's ochtends een uurtje gezelschap houden? Zorg verlenen, helpen met eten ed hoort niet tot de taken, samen een klein blokje om gaan (met behulp van de rolstoel), haar alle aandacht geven door in haar verhaal /wereld mee te gaan wèl. Denk aan samen wat bladeren in een tijdschrift, foto's kijken, een liedje luisteren, koffie drinken in de woonkamer en wat ' kletsen'.
Wij (zoon en dochter) wonen beide op afstand en wij zijn er in de weekeinden, op doordeweekse dagen lukt het ons niet om er dan ook zo vaak te zijn als we onze moeder zouden gunnen. Wie helpt zo af en toe een uurtje?

gepubliceerd: 14 mei 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.